Ce sunt microundele ?Cum funcționează!?Cine a inventat cuptoarele cu microunde?Dacă e atât de periculos, de ce există pe piață?Fapte și dovezi științifice12 motive să-ți arunci cuptorul cu microunde
Ce
sunt microundele ?
Microundele
sunt unde foarte scurte de energie electromagnetica, generate electronic, unde
ce se afla si in natura, intr-o anumita forma naturala. Cu toate acestea, este
uriasa diferenta dintre microundele produse de aceste cuptoare si cele emise de
soare, in natura.
Pentru
a crea microundele, cuptorul foloseste un curent alternativ. Undele electrice
se schimba de la pozitiv la negativ, cu fiecare ciclu de unda. Curentul alternativ
face ca aceste cicluri de unde sa aiba loc mult mai repede.
Moleculele
de apa, aflate in orice aliment, au o incarcatura pozitiva si negativa. Astfel,
cand aceste molecule de apa sunt expuse energiei creata de microunde, care se
schimba de la pozitiv la negativ, moleculele de apa se rotesc.
Microundele
generate de curentul alternativ determina moleculele de apa din mancare sa se
roteasca de miliarde de ori pe secunda, ceea ce produce foarte multa frecare
intre molecule. Aceasta frecare intre molecule are drept rezultat cresterea
rapida a temperaturii, motiv pentru care timpul de incalzire a alimentelor la
microunde este mai scurt decat la alte surse de energie.
Cum
funcționează!?
Microundele sunt o formă de energie
electromagnetică, precum undele radio, și ocupă o parte din spectrul de putere
sau energie electromagnetic. Ele sunt o formă de unde foarte scurte (de unde și
numele) care călătoresc cu viteza luminii. În lumea modernă, microundele sunt
folosite la telefonia pe distanțe mari, programe de televiziune, internet,
sateliți ș.a.m.d. Dar pentru mulți dintre noi, acestea reprezintă doar o
noțiune legată de gătirea sau încălzirea rapidă a alimentelor.
Fiecare cuptor cu microunde are în dotare
un magnetron, un tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice și
electrice în așa fel, încât să producă radiații de microunde la aproximativ
2450 MHz. Aceste radiații interacționează cu moleculele din alimente. Toate
undele își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al
undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe
secundă. Moleculele alimentelor, în special cele ale apei, au un capăt pozitiv
și unul negativ, precum un magnet are polaritate nord și sud.
În modelele comerciale, aceste
cuptoare au o putere de 1000 de wați. În timp ce microundele generate de
magnetron bombardează alimentele, ele fac moleculele polare să se rotească la
aceeași frecvență de milioane de ori pe secundă. Toată această agitație creează
fricțiune moleculară, care încălzește mâncarea. Fricțiunea însă este și cauza
multor deteriorări ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le rupe sau
le deformează forțat.
Făcând o comparație cu soarele,
microundele generate de soare sunt bazate pe principiile curentului direct
pulsat, care nu creează căldură prin fricțiune. Microundele generate de
cuptoare folosesc curent alternativ, care creează căldură prin fricțiune. La
ele, energia undelor se duce într-o singură frecvență îngustă din spectrul
energetic, pe când energia soarelui operează într-un spectru de frecvență
foarte larg. În vreme ce căldura soarelui vine progresiv, din exterior în
interior, în cazul microundelor de la cuptoare, căldura vine dinspre interior
în afară. Poate explicația asta e puțin prea tehnică sau științifică (și pe
mine m-a obosit), dar trebuie să cunoști cum funcționează un lucru pentru a-l
înțelege.
Cine
a inventat cuptoarele cu microunde?
Există
mai multe surse în acest sens. Pe de o parte, invenția îi este atribuita unui
american, dr. Percy Spencer, care în 1946, în timp ce experimenta cu o
tehnologie radar, a observat întâmplător cum alimentele care erau în preajmă se
încălzeau. Pe de alta parte îi este atribuită unui englez, Leonard Gföllner.
Mai există o ipoteză interesantă, și anume că acesta a fost inventat de
naziști. Poate nu e varianta la care v-ați fi așteptat. Dar să nu va ducă acum
imaginația că era o tehnologie menită să ucidă, ci din contră, chiar să
hrănească. În timpul invaziei lor în Rusia, nemții ar fi creat aceste cuptoare,
ale căror avantaje permiteau rezolvarea multor probleme legate de prepararea
rapidă a mâncării pe scară mare, de producerea de alimente într-un timp foarte
scurt, precum și de economisirea de combustibil pentru gătit. După război,
aliații – americanii, englezii dar și rușii – au găsit aceste cercetări
medicale făcute de nemți, le-au dus în țările lor și le-au clasificat ca
secrete de stat. În vreme ce în America, după așa zisa invenție a cuptorului cu
microunde a ajuns să facă miliarde, în Rusia, acesta a fost interzis cu
desăvârșire, iar în urma testelor pe care le-au făcut, rușii chiar au transmis
un avertisment internațional referitor la pericolele, atât biologice, dar și de
mediu înconjurător.
Dacă
e atât de periculos, de ce există pe piață?
În
prezent, foarte mulți români posedă în bucătăria lor un asemenea cuptor. De
fapt, sunt puțini cei care nu-l au. Să nu mai vorbim de restaurante și chiar
bucătăriile din birourile unor firme, unde cuptorul cu microunde este un
element de bază. Faptul că este ieftin, ușor de folosit și își face treaba
într-un mod aparent curat și rapid, dă o valoare considerabilă acestui aparat
în bucătărie. Puțini sunt cei care știu că aceste aparate sunt periculoase. De
ce? Păi, dacă ar fi periculoase, guvernul ne-ar spune nu? Cineva s-ar sesiza și
ar fi interzise, nu? Ei bine…, se pare că NU!
Fapte
și dovezi științifice
Într-un
studiu publicat în 1992 de Raum & Zelt numit Studiu comparativ între
mâncarea pregătită convențional și cea pregătită în cuptorul cu microunde,
autorii afirmă: „O simplă ipoteză a medicinii tradiționale spune că
introducerea în corpul uman de molecule și energii cu care acesta nu este
obișnuit, este foarte probabil să producă mai mult rău decât bine. Mâncarea
preparată la microunde conține atât molecule, cât și energii care nu sunt
prezente în alimentele gătite în modul tradițional, adică la foc. Energia
microundelor de la soare și stele e bazată pe curent direct. Microundele
produse în mod artificial, inclusiv cele din aceste cuptoare, sunt produse prin
alternarea curentului și forțează inversarea polarității de milioane de ori pe
secundă în fiecare moleculă din alimentele pe care le ating. Producerea de
molecule nenaturale este inevitabilă. S-a observat că amino acizii care se
formează în mod natural suportă schimbări izomerice și transformări în forme
toxice sub impactul produs de microundele din aceste cuptoare”.
12
motive să-ți arunci cuptorul cu microunde
1. Mâncând pe termen lung alimente preparate în cuptorul cu
microunde, vom suferi deteriorări neurologice permanente (scurt-circuite ale
impulsurilor electrice, depolarizarea și demagnetizarea țesuturilor nervoase);
2. Organismul uman nu poate metaboliza produsele necunoscute,
rezultate în urma supunerii alimentelor la microunde;
3. Producerea de hormoni este oprită sau modificată, atât la
bărbați cât și la femei;
4. Efectele produselor secundare rezultate în urma folosirii
cuptoarelor cu microunde sunt reziduale (pe termen lung, permanente) pentru
corpul uman;
5. Mineralele, vitaminele și alți nutrienți din alimentele
preparate în cuptoarele cu microunde sunt distruse sau alterate,
astfel încât, corpul uman nu poate beneficia de ele, ori absoarbe nutrienți
alterați, care-i fac rău în loc de bine;
6. Mineralele din legume sunt transformate în radicali liberi,
cauzatori clari de cancer, atunci când legumele sunt preparate la cuptorul cu
microunde;
7. Alimentele preparate la cuptorul cu microunde provoacă
tumori intestinale și stomacale. Acest lucru poate explica creșterea
îngrijorătoare a cancerului de colon în SUA, unde 90% din populație folosește
un astfel de aparat;
8. Consumul prelungit de alimente supuse radiațiilor
cuptoarelor cu microunde duce la înmulțirea celulelor canceroase în sângele
uman;
9. Consumul continuu de alimente preparate la microunde
determină deficiențe imunitare grave în ceea ce privește glandele limfatice și
alterarea sângelui;
10. Hrănirea cu astfel de alimente provoacă pierderea
memoriei și a concentrării, instabilitate emoțională și chiar scăderea
inteligenței;
11. Scurgerile necontrolate de radiații pot provoca leucemie și
cataractă;
12. Radiațiile se pot scurge prin pereți;
"Un
profesor batran ,cercetator,de la Politehnica din Timisoara, Ne-a explicat ca
NU exista pericole in ceea ce priveste cuptorul cu microunde. Tind sa il cred
pe batranul profesor. Nu avea nimic de castigat sau pierdut prin afirmatia pe
care a facut-o."
No comments:
Post a Comment