Wednesday, November 13, 2013

Zã microwave

Zã microwave


Ce sunt microundele ?
Cum funcționează!?
Cine a inventat cuptoarele cu microunde?
Dacă e atât de periculos, de ce există pe piață?
Fapte și dovezi științifice
12 motive să-ți arunci cuptorul cu microunde


 Ce sunt microundele ?
      Microundele sunt unde foarte scurte de energie electromagnetica, generate electronic, unde ce se afla si in natura, intr-o anumita forma naturala. Cu toate acestea, este uriasa diferenta dintre microundele produse de aceste cuptoare si cele emise de soare, in natura.
      Pentru a crea microundele, cuptorul foloseste un curent alternativ. Undele electrice se schimba de la pozitiv la negativ, cu fiecare ciclu de unda. Curentul alternativ face ca aceste cicluri de unde sa aiba loc mult mai repede.
      Moleculele de apa, aflate in orice aliment, au o incarcatura pozitiva si negativa. Astfel, cand aceste molecule de apa sunt expuse energiei creata de microunde, care se schimba de la pozitiv la negativ, moleculele de apa se rotesc.
      Microundele generate de curentul alternativ determina moleculele de apa din mancare sa se roteasca de miliarde de ori pe secunda, ceea ce produce foarte multa frecare intre molecule. Aceasta frecare intre molecule are drept rezultat cresterea rapida a temperaturii, motiv pentru care timpul de incalzire a alimentelor la microunde este mai scurt decat la alte surse de energie.


Cum funcționează!?
      Microundele sunt o formă de energie electromagnetică, precum undele radio, și ocupă o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic. Ele sunt o formă de unde foarte scurte (de unde și numele) care călătoresc cu viteza luminii. În lumea modernă, microundele sunt folosite la telefonia pe distanțe mari, programe de televiziune, internet, sateliți ș.a.m.d. Dar pentru mulți dintre noi, acestea reprezintă doar o noțiune legată de gătirea sau încălzirea rapidă a alimentelor.
      Fiecare cuptor cu microunde are în dotare un magnetron, un tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice și electrice în așa fel, încât să producă radiații de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiații interacționează cu moleculele din alimente. Toate undele își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă. Moleculele alimentelor, în special cele ale apei, au un capăt pozitiv și unul negativ, precum un magnet are polaritate nord și sud.
      În modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wați. În timp ce microundele generate de magnetron bombardează alimentele, ele fac moleculele polare să se rotească la aceeași frecvență de milioane de ori pe secundă. Toată această agitație creează fricțiune moleculară, care încălzește mâncarea. Fricțiunea însă este și cauza multor deteriorări ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le rupe sau le deformează forțat.
      Făcând o comparație cu soarele, microundele generate de soare sunt bazate pe principiile curentului direct pulsat, care nu creează căldură prin fricțiune. Microundele generate de cuptoare folosesc curent alternativ, care creează căldură prin fricțiune. La ele, energia undelor se duce într-o singură frecvență îngustă din spectrul energetic, pe când energia soarelui operează într-un spectru de frecvență foarte larg. În vreme ce căldura soarelui vine progresiv, din exterior în interior, în cazul microundelor de la cuptoare, căldura vine dinspre interior în afară. Poate explicația asta e puțin prea tehnică sau științifică (și pe mine m-a obosit), dar trebuie să cunoști cum funcționează un lucru pentru a-l înțelege.


Cine a inventat cuptoarele cu microunde?
      Există mai multe surse în acest sens. Pe de o parte, invenția îi este atribuita unui american, dr. Percy Spencer, care în 1946, în timp ce experimenta cu o tehnologie radar, a observat întâmplător cum alimentele care erau în preajmă se încălzeau. Pe de alta parte îi este atribuită unui englez, Leonard Gföllner. Mai există o ipoteză interesantă, și anume că acesta a fost inventat de naziști. Poate nu e varianta la care v-ați fi așteptat. Dar să nu va ducă acum imaginația că era o tehnologie menită să ucidă, ci din contră, chiar să hrănească. În timpul invaziei lor în Rusia, nemții ar fi creat aceste cuptoare, ale căror avantaje permiteau rezolvarea multor probleme legate de prepararea rapidă a mâncării pe scară mare, de producerea de alimente într-un timp foarte scurt, precum și de economisirea de combustibil pentru gătit. După război, aliații – americanii, englezii dar și rușii – au găsit aceste cercetări medicale făcute de nemți, le-au dus în țările lor și le-au clasificat ca secrete de stat. În vreme ce în America, după așa zisa invenție a cuptorului cu microunde a ajuns să facă miliarde, în Rusia, acesta a fost interzis cu desăvârșire, iar în urma testelor pe care le-au făcut, rușii chiar au transmis un avertisment internațional referitor la pericolele, atât biologice, dar și de mediu înconjurător.


Dacă e atât de periculos, de ce există pe piață?
      În prezent, foarte mulți români posedă în bucătăria lor un asemenea cuptor. De fapt, sunt puțini cei care nu-l au. Să nu mai vorbim de restaurante și chiar bucătăriile din birourile unor firme, unde cuptorul cu microunde este un element de bază. Faptul că este ieftin, ușor de folosit și își face treaba într-un mod aparent curat și rapid, dă o valoare considerabilă acestui aparat în bucătărie. Puțini sunt cei care știu că aceste aparate sunt periculoase. De ce? Păi, dacă ar fi periculoase, guvernul ne-ar spune nu? Cineva s-ar sesiza și ar fi interzise, nu? Ei bine…, se pare că NU!


Fapte și dovezi științifice
      Într-un studiu publicat în 1992 de Raum & Zelt numit Studiu comparativ între mâncarea pregătită convențional și cea pregătită în cuptorul cu microunde, autorii afirmă: „O simplă ipoteză a medicinii tradiționale spune că introducerea în corpul uman de molecule și energii cu care acesta nu este obișnuit, este foarte probabil să producă mai mult rău decât bine. Mâncarea preparată la microunde conține atât molecule, cât și energii care nu sunt prezente în alimentele gătite în modul tradițional, adică la foc. Energia microundelor de la soare și stele e bazată pe curent direct. Microundele produse în mod artificial, inclusiv cele din aceste cuptoare, sunt produse prin alternarea curentului și forțează inversarea polarității de milioane de ori pe secundă în fiecare moleculă din alimentele pe care le ating. Producerea de molecule nenaturale este inevitabilă. S-a observat că amino acizii care se formează în mod natural suportă schimbări izomerice și transformări în forme toxice sub impactul produs de microundele din aceste cuptoare”.



12 motive să-ți arunci cuptorul cu microunde
 1.      Mâncând pe termen lung alimente preparate în cuptorul cu microunde, vom suferi deteriorări neurologice permanente (scurt-circuite ale impulsurilor electrice, depolarizarea și demagnetizarea țesuturilor nervoase);
2.      Organismul uman nu poate metaboliza produsele necunoscute, rezultate în urma supunerii alimentelor la microunde;
3.      Producerea de hormoni este oprită sau modificată, atât la bărbați cât și la femei;
4.      Efectele produselor secundare rezultate în urma folosirii cuptoarelor cu microunde sunt reziduale (pe termen lung, permanente) pentru corpul uman;
5.      Mineralele, vitaminele și alți nutrienți din alimentele preparate în cuptoarele cu microunde sunt distruse sau alterate, astfel încât, corpul uman nu poate beneficia de ele, ori absoarbe nutrienți alterați, care-i fac rău în loc de bine;
6.      Mineralele din legume sunt transformate în radicali liberi, cauzatori clari de cancer, atunci când legumele sunt preparate la cuptorul cu microunde;
7.      Alimentele preparate la cuptorul cu microunde provoacă tumori intestinale și stomacale. Acest lucru poate explica creșterea îngrijorătoare a cancerului de colon în SUA, unde 90% din populație folosește un astfel de aparat;
8.      Consumul prelungit de alimente supuse radiațiilor cuptoarelor cu microunde duce la înmulțirea celulelor canceroase în sângele uman;
9.      Consumul continuu de alimente preparate la microunde determină deficiențe imunitare grave în ceea ce privește glandele limfatice și alterarea sângelui;
10.  Hrănirea cu astfel de alimente provoacă pierderea memoriei și a concentrării, instabilitate emoțională și chiar scăderea inteligenței;
11.  Scurgerile necontrolate de radiații pot provoca leucemie și cataractă;
12.  Radiațiile se pot scurge prin pereți;


      "Un profesor batran ,cercetator,de la Politehnica din Timisoara, Ne-a explicat ca NU exista pericole in ceea ce priveste cuptorul cu microunde. Tind sa il cred pe batranul profesor. Nu avea nimic de castigat sau pierdut prin afirmatia pe care a facut-o."
 

Friday, September 13, 2013

Vineri 13



   Toata lumea fuge de "vineri 13". Cat de superstitiosi putem sa fim?

   Se spune ca Iisus Hristos a fost crucificat intr-o vineri 13. Iuda a fost cea de-a 13-a persoana de la Cina cea de taina. Anticristul apare in Biblie in capitolul al 13-a din Apocalipsa. Incepand de la aceste evenimente istorice au pornit toate superstiile legate de vineri 13.

   Cotidianul Times Online relateaza: " In ultimele şase zile de 13 care au căzut vinerea, accidentele de maşină au fost mai multe cu 13% decât într-o zi normală ".  Totodata, potrivit statisticilor, cea mai proastă zi pentru conducătorii auto predispuşi la accidente este data de întâi a fiecărei luni şi nu contează în ce zi a săptămânii cade. Ziua lunii cu cele mai puţine accidente este 26, când numărul evenimentelor rutiere scade cu peste opt procente.

   Data de VINERI 13 apare de 688 de ori în 400 de ani, de mai multe ori decât, de exemplu, o zi de sâmbătă 13, care apare de 684 de ori.
   Cate lucruri despre vineri 13
  • Printre celebrităţile născute într-o zi de VINERI 13 se numără Fidel Castro sau fostul prim-ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher.
  • Sir Winston Churchill nu călătorea niciodată în zilele de VINERI 13, decât dacă era ceva extrem de important. La fel făceau şi Napoleon, Mark Twain, Franklin D. Roosevelt sau Herbert Hoover.
  • Vinerea era ziua din săptămână în care erau executaţi prizonierii în Roma Antică şi, mai târziu, ziua când erau spânzuraţi cei condamnaţi în Marea Britanie.
  • În Evul Mediu, vinerea era cunoscută ca "sărbătoarea vrăjitoarelor", despre care se spunea că sunt organizate în adunări de câte 13.
  • Mii de călugări-soldaţi ai Cavalerilor Templieri au fost omorâţi de regele francez Ludovic al IV-lea, într-o zi de VINERI 13, în 1307.
  • Misiunea de pe Lună Apollo 13 a fost lansată la ora 13.13 şi a fost abandonată pe 13 aprilie 1970.
  • Un asteroid aflat la depărtare de Terra ar putea lovi planeta vineri, 13 aprilie 2029, iar la viteza de 28 km/h ar putea avea forţa a 65.000 de bombe atomice.
  • În religia vechilor nordici, o legendă povesteşte despre un faimos banchet în Walhala, raiul războinicilor, la care au fost invitaţi 12 zei. Loki, zeul întunericului, nu a fost chemat la această petrecere, motiv pentru care acesta l-a atacat pe Balder (echivalentul lui Zeus în tradiţia nordicilor) şi l-a omorît. Ca urmare, întreaga Walhala a fost distrusă. Din acel moment s-a considerat ca fiind ghinion să inviţi 13 oameni la o petrecere.
  • În tradiţia musulmană nu este acceptat ca 13 oameni să stea la masă - se spune că toţi vor muri în următorul an. În plus, dacă numele tău are 13 litere, vei avea norocul diavolului.
  • Egiptenii şi chinezii ies din categoria triskaidekafobilor: ei consideră numarul 13 norocos.
  • Datele Institutului pentru studiul fobiilor Un studiu arată că statul american pierde aproximativ 900 de milioane de dolari în zilele de vineri, 13. Asta deoarece circa 20 de milioane de locuitori din State se tem de această zi şi aleg să nu facă afaceri, să nu călătorească cu avionul şi renunţă în general la activităţi pe care le-ar face într-o zi obişnuită.
   La 13 aprilie 2029, într-o zi de vineri, asteroidul 99942 Apophis va trece pe lângă planeta noastră la o distanţă mai mică decât cea la care se află sateliţii de comunicaţii. La un eventual impact cu Pământul, asteroidul, cu un diametru de aproximativ 270 de metri, ar elibera o energie de 880 de megatone echivalent TNT.

   Revenind la ziua de vineri, 13, declararea decesului lui Tupac Amaru Shakur nu a fost singura veste proastă din istoria acestei zile.

   În ciuda acestor evenimente, statisticienii spun că, din punctul lor de vedere, zilele de vineri, 13 nu sunt deloc lipsite de noroc.
13 supertitii despre vineri 13
1. Dacă un copil să naşte într-o zi de VINERI 13, nu va avea noroc niciodată.

2. Un om născut într-o zi de VINERI 13 va muri tânăr.

3. Un copil născut într-o zi de VINERI 13 va avea mereu ghinion, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua naşterii lui va fi tăinuită.

4. Un copil născut într-o zi de VINERI 13 nu va avea noroc decât după ce toţi cei care îi ştiu adevărata dată a naşterii vor muri.

5. Un copil născut într-o zi de VINERI 13 va trebui să poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul nopţii de un fermier saşiu. Dacă copilul va pierde piciorul de iepure, va muri.

6. Dacă o femeie îşi serbează ziua într-o zi de VINERI 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil.

7. Este de rău augur să te căsătoreşti într-o zi de VINERI 13.

8. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de VINERI 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte.

9. Cine iese din casă în noaptea de VINERI 13 va avea convulsii.

10. Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de VINERI 13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.

11. Nu purta negru în ziua de VINERI 13, sau în scurt timp vei purta doliu.

12. Nu te tunde în ziua de VINERI 13, sau cineva din familia ta va muri.

13. Nu te muta în casă nouă într-o zi de VINERI 13, vei avea ghinion.


   Fiecare are dreptul sa fie superstitios, fricos, sau curajos. Daca ar fi sa ne luam dupa fiecare superstitie care exista pe planeta ar fi foarte putine lucruri pe care le v-om putea face fara sa existe consecinte. Stiu doar, cand o pisica neagra imi taie calea am noroc ziua aceea, am trecut pe sub 100 de scari si nu am patit nimic. Lucrand in domeniul constructii, tamplarie PVC si AL, am avut "ne-norocul" sa sparg cateva oglinzi la viata mea, nu am stat niciodata sa numar cioburile, probabil la cate au fost s-au anulat ani de ghinion. Ce pot sa spun e doar ca "superstitiile" trebuie luate ca atare. Civilizatia MAYA credea in sacrifici, ca dupa ani si ani sa se descopere ca acele sacrifici erau inutile.

intr-o zi de vineri 13 am scris 13 "aliniate" good luck with that Darth Vader !!! Yoda is with ME

Tuesday, September 10, 2013

Cum sa arzi calorii



Este adevarat ca e indicat sa facem miscare cat putem de mult, insa nu trebuie neaparat sa-ti petreci cate o ora pe zi la sala de fitness pentru a capata silueta dorita sau pentru a te mentine in forma. Vrei sa scapi de doua-trei kilograme? Iata cateva modalitati usoare de a arde caloriile rapid, fara sa faci exercitii.
 
Bea apa rece.  
Studiile recente au demonstrat ca apa rece stimuleaza metabolismul si ne ajuta sa ardem calorii rapid. Bea si tu cate un pahar de apa rece inainte de masa daca vrei sa scapi de kilogramele in plus. Adauga putina zeama de lamaie pentru un plus de aroma.
 
Consuma grasimi sanatoase la micul dejun. 
Poti opta pentru o felie de paine integrala unsa cu unt de arahide ori pentru o salata plina de legume in care sa pasezi un avocado bine copt. Ambele variante sunt la fel de bune.
 
Adauga condimente picante in mancare. 
Ardeiul iute, ghimbirul ori chiar scortisoara sunt condimente care cresc temperatura corpului si accelereaza metabolismul. In plus, dau si un gust mai bun mancarurilor.
 
Pierde timpul la cumparaturi. 
Daca pana acum credeai ca este gresit sa pierzi prea mult timp printre rafturile hipermarketurilor sau prin malluri, noi te anuntam ca aceasta activitate este chiar una benefica pentru corpul tau. Cu cat te vei plimba mai mult pentru a cauta diverse lucruri pe care sa le cumperi, cu atat mai multe calorii vei consuma.
 
Stai in picioare in timp ce vorbesti la telefon
Obisnuiesti sa vorbesti cu cea mai buna prietena timp de 30 de minute stand pe fotoliu? Data viitoare cand o suni, ridica-te si plimba-te prin casa in timp ce porti o conversatie interesanta. Astfel, vei arde rapid un numar important de calorii.
 
Coboara cu o statie inainte. 
Fie ca iei metroul, tramvaiul ori autobuzul, obisnuieste-te sa te dai jos din mijlocul de  transport public cu o statie inainte de a ajunge la destinatia finala. Evident, drumul ramas il vei parcurge pe jos. Rezultatele se vor vedea in timp, iar tu sigur te vei bucura de ele!
 
De faza cu ardeii iuti am auzit si eu, chiar cunosc o persoana care a incercat si a functionat. Asta nu inseamna ca dupa ce ai facut asa zisa "cura" cu ardei iute incepi sa mananci din nou ca si inainte. Trebuie mentinut un regim alimentar sanatos si nu mai mult de 2400-2500 de calorii pe zi.