Tuesday, February 4, 2014

" A rezerva "



   Incep prin a-mi exprima supararea pe "nesimtirea" din Romania. Orice institutie publica, fie ea de stat sau privata, are anumite reguli interne care se pot schimba de la angajat la angajat. "Tu" cetatean de rand care platesti cu bani tai munciti "n ore" pe zi ai dreptul de-a te conforma la cei care fac regulile dupa buna lor dispozitie.

   Sa analizam putin verbul a rezerva. Potrivit DEXonline  A REZERVÁ rezérv tranz. 1) (locuri, bilete etc.) A lăsa în rezervă; a păstra; a reține. ◊ A-și ~ dreptul a păstra pentru sine dreptul de a ... 2) fig. (despre soartă, providență etc.) A stabili dinainte; a hărăzi; a meni; a sorti; a ursi; a soroci; a predestina. /<fr. réserver
Sursa: NODEX (2002) 


   Deci daca eu "rezerv" un loc, o pozitie, un obiect prin definitia data de cineva mai destept ca mine, inseamna ca locul/obiectul e rezervat, e pus deoparte, e pastrat/retinut pentru mine. Dar se pare ca nu asa este, fiecare interpreteaza cum doreste cuvantul "rezervare". Pentru uni nu conteaza ca ai facut o rezervare caci oricum o s-o anuleze daca nu te prezinti inainte cu "n" minute. De aia fac rezervarea ca nu sunt in posibilitate sa ajung cu 20 sau 30 de minute inainte, ajung exact la timp.

   Trebuie sa ne obisnuim ca oricum toate merg pe dos in tara asta, trebuie sa plecam capul in fata celor care fac reguli chiar daca le respecti.


No comments:

Post a Comment