Monday, July 29, 2013

The giving Tree

The giving Tree by Shel Silverstein (click to redirect)



      Am descoperit aceasta "fabula/poveste" din greseala pe Curs BNR. E foarte interesant cum priveste autorul relatia dintre un copac si baietel. M-a impresionat placut aceasta "fabula/poveste".

      Cum putem fi noi oamenii asa de cruzi? Dupa ce luam totul mai vrem. Nu reusim sa dam nimic considerabil inapoi naturii. Multe eforturi se fac pe plan mondial pentru a salva natura, stratul de ozon, oceanele. Campanii care "sug" la randul lor bani si resurse naturale. Este timpul sa privim in viitor si sa ne trezim la realitate, in felul cum folosim resursele naturale nu v-om avea destule ca sa facem un muzeu dedicate lor, daramite sa le consumam in continuare.

      A stiut ceva " pantofarul " cand a scos lumea la plantat copaci. Acum singuri copaci care se planteaza in parcuri sunt cei plantati de natura sau cei la ghiveci adusi de primarii. 

      "Plant a tree and be one with the nature." Chiar ma pot mandri ca am plantat un copac cand eram copil. Defapt nu pot sa numesc chiar platat, ci re-plantat, tot se pune nu? A crescut ceva nucul meu, dar nu ma pot mandri ca am avut mare grija de el.



No comments:

Post a Comment