Thursday, August 1, 2013

21 drumuri pe care trebuie sa le parcurgi in viata


     Chiar daca e pe locul 21, Tranfagaraseanul este unul din drumurile pe care trebuie sa le parcurgi in viata asta. Avem sansa sa parcurgem unul dintre cele mai frumoase drumuri din tara noastra. Sa nu uitam de privelistea pe care ne-o ofera Transfagaraseanul.

      "Transfăgărășan sau DN7C este al doilea drum asfaltat ca distanta din România. Construit ca un traseu militar strategic, la 90 km, cu schimbari de directie care transformă ruta la nord la sud pe cele mai inalte secțiuni ale Carpaților Meridionali, între cel mai înalt vârf din țară, Moldoveanu, și al doilea cel mai mare, Negoiu. Drumul leagă regiunile istorice din Transilvania și Țara Românească, și orașele Sibiu și Pitești.

Drumul urcă până la 2034 metri altitudine. Cel mai spectaculos traseu este de la nord. Este un drum sinuos, presărat cu viraje abrupte ac de păr, lungi S-curbe, si coborari ascuțite. Gazdă Top Gear, Jeremy Clarkson, a spus despre Transfăgărășan că, "acesta este cel mai bun drum ... din lume" - un titlu prezentatorii programului, a dat anterior Pass Stelvio din Italia."

-source 21 Roads you have to ride

      Sa nu uitam de Transalpina care acum incepe sa adune aceasi faima si popularitate pe care a adunat-o Transfagaraseanul dealungum timpului.


No comments:

Post a Comment